Lekker warm is het daar! Het verschil tussen zomer of winter heb je niet in een tropisch regenwoud. En daarom is er het hele jaar lekker warm en vochtig. Want het regent daar veel en vaak. Ze kennen daar dus ook geen herfst.  En daardoor zijn de bomen altijd groen. De bladeren verkleuren niet en vallen nooit van de boom, zoals bij ons. De temperatuur is daar gemiddeld 27 graden. En dus een lekker temperatuurtje voor de bomen. En dat is daar goed te zien!

In het tropisch regenwoud groeien honderden soorten bomen. Nergens vind je zo veel verschillende soorten bomen bij elkaar! Op een stuk grond zo groot als een voetbalveld staan wel 200 soorten bomen. En jullie denken misschien dat dat niet veel is maar in heel Frankrijk komen hoogstens vijftig verschillende boomsoorten voor! Ik ga niet alle tropische boomsoorten opnoemen, hoor! Dan ben ik uuuuuren bezig. Ik zal een paar bekende regenwoudbomen noemen: De avocadoboom, de palm, de bananenboom, de mahonieboom, de rubberboom, de kinaboom en de vijgenboom.

Regenwoudbomen kunnen heel erg oud worden. Het begint bij 150 en het eindigt helemaal bij 1400 jaar! Maar de bomen in het regenwoud groeien wel heel langzaam. De hele grote jongens doen er honderden jaren over om groot te worden. Hele grote bomen hebben heel vaak steunwortels. Die wortels beginnen al een eind boven de grond. Die geven de bomen steun natuurlijk , zoals een pilaar dat doet bij paleizen. Daardoor kunnen de bomen heel hoog en heel veel blad hebben zonder dat ze om vallen.

Eén reactie Volgende »

Plaats een reactie